Cemix

Fokozott igénybevételű falak

 A fokozott igénybevételű falak fokozott teljesítményű anyagokat kívánnak

Falainkat számos esetben éri nagyobb mechanikai igénybevétel beltérben és kültérben is, mint például műhelyek, pincék, edzőtermek, lépcsőházak, középületek folyosói, várótermek, ipari csarnokok, lábazatok, kerítések, stb. A nagy mechanikai hatások eredményeképpen a falszerkezetet védő, általános vakoló- és glettanyag könnyen megsérül, lekopik, leválik, így sűrűn kell javítási munkálatokat végezni. Ezért az ilyen helyiségekben/falfelületeken célszerű nagyobb ellenállású, megnövelt tapadással bíró, rugalmas vakoló- és glettanyagot alkalmazni.

 A "Plus" termékcsalád

Cemix Kft. 3 db „Plus”-os elnevezésű terméke kifejezetten a nagy igénybevételek elviselésére lett kifejlesztve, amiket korábban a squash pályák építési láza ihletett:

- Kontakt VS Plus emelt tapadószilárdságú cementes gúzoló

- Sockelputz Plus megnövelt tapadású cementes vakolat

- Glettop Plus szálerősített cementes glett anyag     

A három termék együttes használatával biztosítható a strapabíró, esztétikus, egységes és sima felületek kialakítása. 

 Kontakt VS cementes gúzoló

A nagy igénybevételek elviselésére alkalmas vakolatnak fokozott tapadóerővel rendelkező, felületelőkészítő anyagra van szüksége. Nem elegendő a normál gúzoló vagy alapozó, mert azok nem biztosítanak elég erős tapadóerőt a falazat és a nagy mechanikai hatások elviselésére alkalmas alapvakolat között. A kézi felhasználású, páraáteresztő Kontakt VS Plus cementes gúzoló egyenletes szívóképességet, a műanyagdiszperzió- és cementtartalma révén kiváló tapadást biztosít az alapfelületnek.

 

 SockelPutz Plus különleges vakolat

Sockelputz Plus kézzel is géppel is feldolgozható, anyagában besimítható vakolat. Cementtartalma nagy szilárdságot, fagyállóságot, alacsony vízfelvételt, míg a speciális adalékok rugalmas tulajdonságot kölcsönöznek a vakolóanyagnak. Rugalmasságával, nagy szilárdságával kiválóan alkalmas ott, ahol a falfelületeknek az átlagos terhelésnél nagyobb igénybevételt kell elviselniük. Alkalmazhatjuk többek közt sportlétesítmények, pincék, kerítések, lábazatok, folyosók, stb. vakolására.

 

 Glettop Plus cementes glett

Glettop Plus cementes glettanyag fehér színével alkalmas végső felületképzésre is. Ahol nincs igény színes vagy festett felületre, ott nem szükséges a glettanyag festékkel történő bevonása. Szálerősítést tartalmaz, mely javítja az anyag rugalmasságát, ezáltal növeli a mechanikai hatásokkal szembeni ellenálló képességét. A megnövelt tapadást az alapfelülethez a cementtartalma biztosítja. Finom szemszerkezete miatt vékony rétegű bevonat készítésére alkalmas. Alkalmazható simított alapvakolat, vagy akár kellően sima és szilárd betonfelület bevonására is. Pincékben, ahol nincs szükség vakolásra, a megfelelő szilárdságú, por- és szennyeződésmentes betonfelületre alapozás nélkül is felhordható. 

 

 További Cemix érdekességek