Cemix

Medence kialakítása

Egyre nő az igény az otthoni úszó- és fürdőmedencékre, és a piac számtalan lehetőséget kínál az otthoni lubickolásra vágyóknak. A választék csúcsát vitathatatlanul az épített, burkolattal ellátott medencék jelentik, hiszen ki ne szeretné a fürdőkből illetve az uszodákból hazavinni a medencét?

Jó hír, hogy a komfortos, tartós, emellett alacsony karbantartás-igényű otthoni medence építése egyáltalán nem lehetetlen – ugyanakkor megköveteli a gondos tervezést, megfelelő építőanyagokat és mindenekfelett a technológia pontos betartását. Mindenki látott már egy-egy ház udvarában szárazon porosodó medencét, és bizonyára felmerült benne a kérdés: „Ha ilyen szép kis medencéjük van, miért nem használják?” A válasz sokszor az, hogy a medence messziről talán szép, de valójában használhatatlan; burkolata mállik, a fugák felszakadnak, ereszti a vizet, stb. Az ilyen, rosszul sikerült medence valóságos rémálom, mivel javítása akár a medence teljes elbontását is megkívánhatja – és máris láthatjuk, miért szomorkodik egy-egy medence használaton kívül…

A prémium medencék építéséről rengeteg információ kering, amelyek sajnos nem mindig megbízhatók – még a szakértőnek tűnő forrásokból sem. Egy medencéhez szükséges tonnányi építőanyag megvásárlása és megmozgatása semmiképpen sem olyasmi, aminél megkockáztathatjuk a kudarcot, a szemét eltakarítását és az újrakezdést. Medence tervezéséhez mindenképpen vegyük igénybe szakértő segítségét, a kivitelezéshez pedig válasszuk a Ceramic System korszerű, számos közfürdőben és számtalan fürdőszobában és saját medencében már bizonyított anyagait!

 TIPP
Az épített medencék kialakítására külön szabvány vonatkozik MSZ 15233:2015 „A vasbeton fürdőmedencékre vonatkozó építési és átvételi műszaki követelményeket tartalmazó új korszerűsített nemzeti szabvány” néven. Ennek részletes ismertetését és szakági sajátosságait a MÉVSZ (Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség) KERÁMIABURKOLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK MŰSZAKI IRÁNYELV SEGÉDLETE I. kiadványa tartalmazza.

 Cikkünk a témában

 Kapcsolódó kiadványunk (kattintásra PDF formátumban letölthető):


 További Cemix érdekességekFuga anyagmennyiség számoló

Kérjük, adja meg a kalkulációhoz szükséges adatokat.


cm
cm
mm
mm
m2

Anyagszükséglet.

1 m2-re:
0.00 kg

teljes felületre:
0.00 kg