Cemix

MischNix

MischNix - gyorskötő szárazbeton keverék

 A kültéri munkák megkönnyítője. 

Cemix_Mischnix_felhasznalas

 Felhasználási területe:

Célszerű alkalmazni minden olyan esetben, amikor a talajba kell rögzíteni oszlopokat, eszközöket. Kivételesen megkönnyíti a munkát külterületi helyeken, ahol az áramforrás nehezen elérhető és az anyag gépi keverése nem megoldható.

 A MischNix gyárilag előkevert gyorskötésű szárazbeton, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás közben kell vízzel összekeverni.  Cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és speciális adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok:

• Nyomószilárdsága >20 kN/m2

• 4 mm-es maximális szemcseméret 

Előnyök:

• Rendkívül gyorsan köt

• Egyszerű bedolgozás

• Nincs szükség keverésre

 

Gyors telepítést igénylő elemek normál igénybevételű rögzítéséhez pl. oszlopok, játékeszközök, ruhaszárítók, állványok stb. Nincs szükség keverésre: A száraz beton keveréket a felhasználás helyére öntjük, majd vízzel átnedvesítjük.

Cemix_Mischnix_felhasznalas

Hagyományos módon is keverhető, amennyiben nagyobb igénybevétel éri a szerkezetet. 

A keverék kötése rendkívül gyorsan megindul, ezáltal megkönnyíti a rögzítendő elemek azonnali pozícionálását. Az oszlopok ideiglenes megtámasznását - időjárási körülményektől függően -akár 15 perc múlva el lehet venni.

Speciális összetételének köszönhetően a kötéséhez szükséges nedvességet könnyen átengedi a keveréken, minimális kötőanyag kimosódás mellett.

Hagyományos módon is keverhető, amennyiben nagyobb igénybevétel éri a szerkezetet. 

 Tartsuk szem előtt!

• A MischNix, mint minden betonjellegű termék, utólagos nedvesítést igényel. A termék szilárdságát megnövelhetjük, ha a föld természetes nedvesítő hatását rendszeres locsolással egészítjük ki - ez különösen akkor célszerű, ha a szerkezet ki van téve közvetlen napsugárzásnak és így a föld kiszárad.

• A termék nem tartószerkezeti beton, tilos alkalmazni méretezett szerkezetek alapozására, rögzítésére (pl. épület tartóoszlop alapozás, tartószerkezeti horgony rögzítése stb.)


 Kapcsolódó kiadványunk (kattintásra PDF formátumban letölthető):


 Kapcsolódó cikkek


 További Cemix érdekességek