Cemix

A színezővakolat kiválasztása

Ha azt halljuk, "vakolat", sokunknak talán egy zsákban érkező, durva, porszerű anyag jut eszébe. Ezek az úgynevezett nemesvakolatok valóban elérhetőek ma is, de a homlokzati színezővakolatok piacát immár az előre színezve, felhasználára készen, vödrös kiszerelésben kapható színezővakolatok uralják. A Cemix kínálatában megtalálható, korszerű vödrös vakolatok között mindenki megtalálhatja a megfelelőt, választásunkat azonban ne csak az ízlésünk befolyásolja!

Ne felejtsük el, hogy a színezővakolat nem csak díszíti, hanem védi is a falazatot a környezeti hatásokkal szemben. Ráadásul a megfelelő színezővakolatnak úgy kell ellenállnia a napfény okozta UV-sugárzásnak, a hőterhelésnek, a biológiai károsítóknak (gombák, algák), a csapóesőnek stb., hogy emellett éveken át megőrzi friss, esztétikus megjelenését.

A színezővakolatok közötti választás alapja, hogy műszaki jellemzőiket elsősorban kötőanyaguk határozza meg. Ahhoz, hogy választani tudjunk a diszperziós, szilikon és szilikát kötőanyagú színezővakolatokok között, esztétikai igényeinken kívül ismernünk kell a falazat és a hőszigetelő rendszer felépítését is, valamint azokat a hatásokat, amelyeknek homlokzatunk ki lesz majd téve.


 1. Szilikon színezővakolatok – SiliconOLA és SiliconOLA Extra

A SiliconOLA család tagjai igazi Jolly Jokerek, amelyek szilikontartalmuknak köszönhetően szinte bármilyen alkalmazási körülmények közt megállják a helyüket.

Lb-Knauf - szinezovakolat valaszto

Milyen falazaton használhatók? 

Gyakorlatilag bármilyenen – hőszigetelő alapvakolaton és nedvességgel terhelt falazatokra felhordott Eurosan szárítóvakolatok lezáró rétegeként is

Milyen hőszigetelő rendszerrel használhatók?

Bármelyikkel – polisztirol, és jó páraáteresztő tulajdonságuknak köszönhetően ásványgyapot rendszereken is

PiktogramPiktogram

Milyen színekben és struktúrákban kaphatók?

Az Inspiration színkártya 200+ színében, kapart és dörzsölt struktúrával

PiktogramPiktogramPiktogram

Mit érdemes még tudni róluk? 

Öntisztuló képességük megakadályozza, hogy a vakolat felületén a por lerakódjon, ezáltal kiválóan alkalmazható olyan helyen, ahol jelentős a szálló por és szmog károsító hatása

Kiváló vízlepergető tulajdonságuk révén nedvességfelvételük elenyésző, eső után gyorsan száradnak

A SiliconOLA Extra prémium minőségű szilikonos színezővakolatot ajánljuk, ha a körülmények a jó páraáteresztés és az alacsony vízfelvétel egyedülálló kombinációját kívánják meg.


 2. Diszperziós (műgyanta alapú) színezővakolatok – StrukturOLA Primo és StrukturOLA Dekor

A kiváló ár- érték arányú diszperziós színezővakolatok a legtöbb lakossági felhasználás esetén tökéletes megoldást nyújtanak, új építésnél és meglévő épületek új bevonataként egyaránt.

Cemix - szinezovakolat valaszto

Milyen falazaton használhatók? 

Mindenféle tégla, kő, beton és egyéb anyagokból épült, jó állapotú falazatra ajánljuk

Milyen hőszigetelő rendszerrel használhatók?

Polisztirol és grafitos polisztirol rendszerekhez

Piktogram

Milyen színekben és struktúrákban kaphatók?

Kiváló pigment-megkötő képességüknek köszönhetően az Inspiration rendszert kiegészítő INTENSE színekben is kaphatóak, így összesen 336 színből választhatunk. Kapart és dörzsölt struktúrákkal.

PiktogramPiktogramPiktogram

Mit érdemes még tudni róluk? 

Diszperziós alapanyagukból adódó rugalmasságuk nagymértékben meghosszabbítja a homlokzat élettartamát, megelőzi a nagy hőmérsékletkülönbségek okozta mozgásból adódó repedések kialakulását, továbbá egyéb mechanikai sérülésekkel szemben is ellenállóak, mint például a nekidobott labdák, nekitámasztott kerékpárok stb.

A StrukturOLA Primo átlagos terheléshez kifejlesztett, kiemelkedően költséghatékony megoldás, míg a StruktruOLA Dekor legfontosabb előnyei az alacsonyabb vízfelvétel és a kiváló színtartó képesség, ezért az időjárásnak jobban kitett homlokzatok esetében célszerű alkalmazni.


 3. Szilikát alapú színezővakolatok – SilikatOLA

A természetközeli szilikát színezővakolatok legnagyobb előnye kiváló páraáteresztő tulajdonságukban és gyors vízleadó képességükben rejlik, így elsősorban műemléki felújításoknál és az Eurosan szárítóvakolatok fedőrétegként ajánljuk.

Cemix - szinezovakolat valaszto

Milyen falazaton használhatók? 

A SilikatOLA az Eurosan szárítóvakolat-rendszer része. Elsősorban műemlék jellegű épületekre és/vagy nedvességgel terhelt falazatokra ajánljuk.

Milyen hőszigetelő rendszerrel használhatók?

Jellemzően hőszigetelő rendszer nélkül használjuk. A Thermosystem Mineral ásványgyapot hőszigetelő rendszerre felhordható.

Piktogram

Milyen színekben és struktúrákban kaphatók?

Műemlék jellegű épületekhez illeszkedő színválasztékban,  118 színben kapható. Kapart és dörzsölt struktúrákkal.

PiktogramPiktogramPiktogram

Mit érdemes még tudni róluk?

A SilikatOLA különleges, műemléki követelményeket is kielégítő színezővakolat. Alkalmazása előtt mindenképpen szükséges a falazat szakértői felmérése.

A nedvesség gyors leadásának képessége nem csak régi épületek átnedvesedett falainál, hanem nagy páraterhelésű modern falazatoknál is jelentős lehet, például fürdőépületekben.


A Cemix valamennyi vödrös színezővakolata…

  • Kiváló fedőképességüknek köszönhetően nem igényelik az alapozó réteg színezését, a felületet elegendő a színtelen Putzgrund alapozóval kezelni

  • Gombásodás és algásodás elleni adalék

  • Szálerősítés

  • A megfelelő (műgyantás, szilikonos vagy szilikátos) homlokzatfestékkel átfesthetőek


 Kapcsolódó segédletünk (kattintásra PDF formátumban letölthető):


 Kapcsolódó cikkek


 Kapcsolódó termékek