Cemix

Hőszigetelő rendszerek felépítése

A Thermosystem homlokzati hőszigetelő rendszerek lelkét a falazatra rögzített hőszigetelő táblák adják, amelyek legtöbbször polisztirolból vagy ásványgyapotból készülnek.

Cemix - hoszigetelo tablak

Polisztirol és ásványgyapot hőszigetelő táblák

A táblák anyaga és vastagsága határozza meg a rendszer hőszigetelő képességét, azaz a hőszigetelő képességen a rendszer többi részének kialakításával és például a színezéshez felhasznált anyaggal már nem javíthatunk - viszont a szakszerűtlen megoldásokkal sokat ronthatunk rajta! Mind a felújításoknál, mint az új építéseknél az alkalmazott hőszigetelések vastagsága stabilan emelkedő tendenciát mutat. A 10 cm táblavastagág ma már belépő szintűnek számít, és nem ritkák a 20 centiméteres hőszigetelések sem.

A hőszigetelő táblákat pontosan a falazathoz szabjuk és rendszerragasztóval (és szükség szerint dübelekkel) rögzítjük, majd a kész hőszigetelő réteget újabb rendszerragasztó réteggel (tapasz) és az abba ágyazott üvegszövet hálóval védjük meg. Rendszerünk működése tehát kívül-belül a rendszerragasztón múlik, ezért mindenképpen csak a hőszigetelő tábla anyagához és az alkalmazás körülményeihez megfelelő anyagot használjunk!

A rendszer külső elemei a vakolatalapozó és a színezővakolat, ami alapvetően meghatározza az épület látványát és védi a kész rendszert az időjárás viszontagságaitól. Noha önmagában nem bír hőszigetelő képességgel, a színezővakolatot a rendszer meghatározó részének kell tekinteni, és funkciói kielégítő ellátásának érdekében legalább 1,5 mm rétegvastagságban célszerű használni. A színezővakolatokról bővebben olvashat a színezővakolat választóban.

A Cemix a hőszigetelő rendszer valamennyi elemére több alternatívát is kínál - ezeket úgy kell összeválogatnunk, hogy azok ideálisan dolgozzanak együtt és ellen tudjanak állni a homlokzatot érő behatásoknak. A leggyakoribb felhasználási körülményekhez tervezett összeállításainkat tekintse meg az ajánlott csomagok oldalán!

A Thermosystem hőszigetelő rendszerek valamennyi előírt tanúsítvánnyal rendelkeznek, továbbá kérésre egyedi garancialevelet állítunk ki, mely igazolja, hogy a Cemix az előírt rendszerelemek alkalmazása és szakszerű kivitelezés esetén 5+5 év garanciát vállal.
Cemix - Thermosystem garancia

 Kapcsolódó cikkek