Cemix

Terasz, szabadon álló járda kialakítása

Cemix - jarda retegrend

 A rétegrend főbb jellemzői

Ágyazat: az aljzat csak megfelelően előkészített és tömörített ágyazatra kerülhet.

Szivárgóréteg: A Drain Estrich kültéri felhasználású, esztrich szabvány alapján minősített átszivárogtató betonréteg. Alkalmazásával megoldható a burkolat alá kerülő nedvesség elvezetése, valamint a fagyáskárok elkerülése.  Mindezek mellett megfelelően stabil és szilárd felületet biztosít a rá kerülő burkolat fogadására. Mint minden kültéri beton aljzatot, a Drain Estrichet se felejtsük el dilatálni! A dilatációs mezők nagysága max.15 m2, ill. az oldalhosszúság nem haladhatja meg az 5 m-t, valamint az oldalhosszúság nem haladhatja meg a szélesség 2-szeresét.Burkolat kialakítása: Több lehetőségünk van az igények függvényében.

Készíthetünk zárt fugájú gres vagy kő burkolatot is teljes felületén Flex vagy S1 Flex ragasztóval leragasztva és Silvercol, illetve EpoxiCol fugával tömítve.

Amennyiben nyitott vagy részben nyitott burkolatot tervezünk, akkor még több lehetőségünk van.

Készíthetünk zúzottkő ágyazatba fektetett vagy Drain Estrichbe frissen ágyazott (Kontakt CT tapadóhídba mártott) kő, térkő burkolatot homok kiékeléssel, Rockfix pogácsákra fektetett önhordó kőburkolatot, vagy akár fa és WPC felületet is.

Ha a nyitott fugák keresztmetszeti felülete képes a rá eső teljes csapadékmennyiség elvezetésére, akár vízszintes felület kialakítása is lehetséges, mely esetben a teljes vízmennyiséget a szivárgóréteg vezeti el oldalirányba.


 Kapcsolódó kiadványaink (kattintásra PDF formátumban letölthető):


 Kapcsolódó cikkek