Cemix

Alapvakolatok - Speciális vakolatok

Bizonyos esetekben nem elegendő hagyományos anyagokat alkalmazni. A különleges, speciális felhasználási területekre a Cemix egyedi termékeket fejlesztett ki - ezekből ismertetünk néhányát.

Falfűtéshez vakolat

Fal- ill. mennyezetfűtés eseten jobb hővezető képességű, nagy hőtároló kapacitású és a hőingadozásokból eredő, terhelésnek ellenálló szálerősített vakolatra van szükség. A normál alapvakolat nem képes felvenni a hőingadozásból adódó feszültségeket, így a vakolat repedezett lesz. A Cemix Kft. a szálerősített ThermoWand falfűtésvakolatot fejlesztette ki erre a célra. 

LB-Knauf Mennyezet vakolás géppel_ThermoWand

Könnyített vakolat

Csökkentett térfogatsúlyú, hőszigetelő, páraáteresztő tulajdonságú vakolat. Ott is alkalmazhatjuk, ahol kis mechanikai igénybevétel éri a falazatot, valamint a kis fajlagos anyagszükséglete miatt kedvezőbb költségei vannak, mint a normál alapvakolatnak. Ezen felül vályogfalak vakolása esetén is jó választás a kis térfogatsúlya miatt. Feldolgozási technológia szerint választhatjuk az MP Leicht gépi vagy a HP Leicht kézi könnyített alapvakolatot.

LB-Knauf MP Leicht könnyített alapvakolat LB-Knauf Styrotherm hőszigetelő alapvakolat

Hőszigetelő vakolat

A falszerkezet hőszigetelésének javítása érdekében kis hővezetési tényezőjű, polisztirolgyöngy vagy perlit töltőanyagú vakolóanyag alkalmazható. Olyan esetekben javasolt a használata, amikor nagyon fontos a szerkezetek páraáteresztése, illetve ha a homlokzat kialakítása (pl.: díszített homlokzat) vagy a szabályozás nem teszi lehetővé a lemezes hőszigetelés alkalmazását. A feladathoz a Cemix StyroTherm gépi, és Isoputz kézi hőszigetelő vakolatokok közül választhatunk.

 

Kvádervakolat

A homlokzati kváderek képzéséhez a vakolatot nagy vastagságban hordjuk fel a falfelületre, amelyből a megfelelő technológiával kialakítjuk a homlokzati díszítést. A nagy vakolatvastagság miatt a Cemix erre a célra a szálerősítéssel ellátott Kvádervakolatot ajánlja. Előnye, hogy nagy vastagságban alkalmazható, kézi feldolgozhatóságú, jó páraáteresztő képességű, valamint szálerősített. Alkalmas homlokzat díszítésre és műemlék felújításra is.
LB-Knauf Kvádervakolat

Cementvakolat

Erős igénybevételű pl.: ipari- és sportlétesítmények, medencék falazatainak vakolására ajánlott nagy szilárdságú, megnövelt tapadószilárdágú, rugalmas alapvakolatot alkalmazni. A cement és műanyag diszperzió kötőanyag révén a vakolat nagyobb mechanikai hatásokat visel el, mint a hagyományos mész-cement vakolat. Ezek a termékek a Cemix kínálatában Sockelputz Plus (Sockelputz Squash) és RenDo néven találhatók meg.

LB-Knauf Rendo gépi vakolás       

 

A termékekről bővebb információt a honlapunkon a vakolatok menüpontban talál: http://www.cemix.hu/Termekek/Vakolatok