Cemix

Beltéri festékek

Otthonunk egymásba kapcsolódó terekből áll, amelyek csak arra várnak, hogy megtöltsük őket színekkel és élettel. Ha megállunk a térben, amibe színeket kívánunk álmodni, próbáljunk ne színekben, hanem hangulatokban gondolkodni! Milyen hangulatot sugalljon nekünk az előszobánk, a dolgozószobánk vagy a hálószobánk – nyugalomra, élénkítésre vagy minimalista háttérre vágyunk?

 Milyen színt válasszunk?

A minket körülvevő színek nagy hatással vannak hangulatunkra, közérzetünkre. A zöldek köztudottan üdeséget, frissességet „sugároznak”, a halvány szürkés-kékekkel növelhetők a terek, felfelé világosítva szabadabb érzések válthatók ki. Az élénk, intenzív színek serkentőleg hatnak, így például a vöröset jellemzően inspiratív környezet kialakítására, irodai „brainstorming” terek, szórakozóhelyek színezésekor alkalmazzák – kisebb felületen használva azonban rendkívül hatásosan dobhatunk fel egy lakószobát vagy nappali helyiséget is.
Cemix - Selection colours Line

 

 Selection színkártya – a harmonikus választás

Cemix - Selection szinkartya
A hangulatunkhoz passzoló szín, illetve színek kiválasztása nem könnyű feladat, ráadásul a számítógépek, tabletek és egyéb eszközök csak korlátozott segítséget nyújthatnak. A képernyőn megjelenő szín ugyanis szinte semmit nem árul el arról, hogy hogyan fog ugyanez a szín mutatni a falunkon. Ezért a színválasztás elengedhetetlen eszköze a beltéri színeket tartalmazó Selection színkártya, melynek segítségével a színt a maga valójában láthatjuk és különböző fényviszonyok között – napfényben, árnyékban, szórt fényben stb. – is szemügyre vehetjük.
Selection már nevével is jelzi, hogy több és más, mint egy a piacon található sok-sok színkártya közül. Nem pusztán színekből, hanem Line és Selection néven színtartományokból és színválogatásokból épül fel, melyek számos, színdinamikai alapokon összehangolt négyes színsort tartalmaznak. Így a helységeinkbe megálmodott, összeillő színkombinációk lakberendezői vagy belsőépítészi tapasztalat nélkül is kiválaszthatók.
Cemix - Selection szinkor

 Line színtartományok

A Line tartományokban egy alapszínre épülő színharmóniák kialakításához használható négyszínű színsorokat ajánlunk (melyek természetesen szabadon kombinálhatóak és cserélhetőek), például:

 

EARTH line – a föld színei
Cemix - Selection Earth line
RUSTY line – vöröses árnyalatok
Cemix - Selection Rusty line
BLUE line – kékség
Cemix - Selection Blue line
GREEN line – minden, ami zöld
Cemix - Selection Green line

 

 Kiegészítő színválogatások: Cream és Intense

A Line színtartományok színsorait a Cream és Intense színválogatások teszik teljessé, amelyekből a színlapok jobb alsó sarkában található színezet kód alapján az egyes színtartományokkal harmonizáló, elsősorban kiegészítőként ajánlott négyes színsorok választhatók.
Cemix - Selection szinkor felosztasa

Az így felépülő Selection színsorokat kiegészítő Rock válogatásba a szürke huszonnégy árnyalatát gyűjtöttük. Kizárólag ezekből is modern, minimalista belsőket alakíthatunk ki, és mivel minden Line színtartományokhoz ajánlunk Rock színsort, a szürke válogatás ugyanígy felhasználható a színkártya valamennyi színsorának kiegészítésére.

Cream és Intense válogatások az egyes színtartományok szélsőséges, végletes színeit tartalmazzák:

  • Cream a leghalványabb, pasztell színeket, melyeket fehér falak helyett, vagy azok kiegészítéseként alkalmazva nyugodt, visszafogott hangulatok hozhatók létre

Cemix - Selection colours Rock

Modern, minimalista beltér pasztell és szürke színek kombinációjával

  • míg az Intense a legélénkebb árnyalatokat – ezek nagyobb felületeken kifejezetten harsány, intenzív hatást váltanak ki, ezért elsősorban díszítésre, vagy kisebb falfelületeken, lakószobák konyhák vagy étkezők bátrabb színezésére ajánljuk

Cemix - Selection colours Intense

A halvány színezetű belteret néhány intenzív színnel dobtuk fel, és az eredményt aláhúztuk egy jól megválasztott szürkeárnyalattal


 Kapcsolódó termékeink

Cemix - InterTOP beltéri festék
Cemix - PrimoTOP beltéri festék

 Kapcsolódó cikkek


 Kapcsolódó kiadványok

Beltéri festékek

videók
Értékesítési pontok
letöltések
referenciák