Cemix

Epoxi fugázóanyagok

Cemix EpoxiCol

Egyre nagyobb teret hódítanak az epoxi-kötőanyagú fugázóanyagok, melyek műszaki paraméterei és kémiai ellenállóképessége hatványozottan jobbak a hagyományos cementalapú anyagokénál. A drága burkolólapok alkalmazása mellett, illetve a magas kivitelezési költségek figyelembevételével egyre inkább létjogosultságot nyer az epoxi-alapú anyagok használata, hiszen a többszörös élettartam és a minimális karbantartási igény biztosan ellensúlyozza a némileg magasabb beruházási költséget. A Cemix Ceramic System a legmagasabb burkolási igények kielégítésére az EpoxiCol ragasztó és fugázó termékcsaládot kínálja.

 Az EpoxiCol tulajdonságai

 • Kétkomponensű, oldószermentes, vízzel emulgeálható, színes epoxi fugázóanyag
 • Igény esetén alkalmazható hidegburkolati ragasztóként is (melyre szintén minősítéssel bír)
 • Fagyálló, ellenáll a vegyi anyagoknak, savaknak és lúgoknak
 • Felhasználható új és felújító fugázóként, bármely típusú hidegburkolathoz, kül- és beltérben
 • Alkalmas kimosott, cement alapú, stabil felületű fugák javításához is
Cemix EpoxiCol 2K

 

 EpoxiCol felhasználási területek

Az EpoxiCol család két terméket kínál:

A széles színválasztékú EpoxiCol 2K Dekor teraszok, konyhák, zuhanyzók, fürdőszobák, medencék esztétikus, ellenálló, modern fugázóanyaga.

Cemix - Furdoszoba fugazas
Cemix - Furdo fugazas

Az EpoxiCol 2K kiemelt vegyszerálló képességének köszönhetően ideális ipari létesítményekbe és magas igénybevételnek kitett területekre, például:

 • mezőgazdasági létesítmények
 • élelmiszeripari üzemek
 • autószerelő műhelyek
 • élelmiszer feldolgozó, kiszolgáló illetve tároló helyiségek
 • üzemi konyhák
 • rendelők, műtők és egyéb, magas higiéniai követelményű terek
 • nagy forgalmú medencék, fürdők

 

 Miben más, miben több?

Az EpoxiCol kimagasló ellenállóképessége új fejezetet nyit a fugázás történetében. Az ipari műgyantapadlókkal megegyező ellenállóképességű fugákba még a különleges szennyezőanyagok sem képesek behatolni, az otthon megszokott "ellenségeknek" pedig esélye sincsen csorbítani a felület megjelenését. Otthon, házi körülmények között is látványosan tesztelhetjük, milyen hatással van az epoxi-fugára például egy csésze feketekávé:

EpoxiCol

Jó minőségű hagyományos fugázó

Háztartási körülmények közt az EpoxiCol fugák élettartama eléri a burkolat élettartamát, és a fugaanyag szennyeződésével gyakorlatilag egyáltalán nem kell számolni. A fugák még évek múlva is egyszerűen, gyorsan tisztíthatóak maradnak.

Az EpoxiCol termékek fizikai paraméterei a hagyományos cement kötőanyagú termékekhez képest kimagaslóak. A magas nyomó- és húzó-tapadó szilárdságnak köszönhetően ellenáll a legnagyobb terhelésnek is, az alacsony zsugorodási és vízfelvételi értékek garantálják, hogy a nedvesség ne juthasson a burkolat alá, a kimagasló kopásállóság pedig hosszú élettartamat és tartósan esztétikus megjelenést biztosít.

 MSZ EN 12004 és EN 13888 szabványok műszaki követelményei

A kémiai ellenállóképesség meghatározására a szabvány nem rögzít határértékeket vagy vegyszereket. A felületet érő kémiai hatóanyagok ismeretében igény esetén laborunkban egyedileg is bevizsgáljuk a terméket.
 Leggyakoribb kémiai károsítók
 • Erős savas tisztító- és fertőtlenítők
 • Erős lúgos zsír- és olajeltávolítók
 • Növényi és állati zsírok, olajok
 • Gépolajok, motorolajok
 • Akkumulátorsav

 

 EpoxiCol színválaszték 

Cemix - EpoxiCol szinvalasztek

 Az EpoxiCol 2K három színben (fehér, világosszürke és jázmin), míg az EpoxiCol 2K Dekor a teljes színválasztékban elérhető.

Cemix - Furdoszoba fugazas

 Egyéb információk

Az EpoxiCol 7 kg súlyú vödörben kerül értékesítésre, amely tartalmazza a két flakon epoxi kötőanyag komponenst, a porkeveréket, valamint egy mérőpoharat a kisebb mennyiségek pontos kiadagolásához. Pontos (digitális) mérleg használatával az adagolás még egyszerűbb. A vödör alkalmas a különböző komponensek összekeveréséhez és használat után az anyag megkötése előtt szappanos meleg vízzel tisztítható.
Cemix - EpoxiCol

 Kapcsolódó cikkek


 Kapcsolódó kalkulátorunk

Hidegburkolási kalkulátor: A burkolás mindig egy örömteli esemény akár felújítunk, akár új épületet építünk.A szem a csempét látja, viszont a hosszú távú minőség a csempe alatt felhasznált anyagokon múlik.

 Kapcsolódó kiadványunk


 További Cemix érdekességek