Cemix

RenoBet cementkötésű javítóhabarcs

Régi épületek felújításánál vagy átalakításánál és új kivitelezések során is gyakran van szükség sérült, megbontott falak, vésések vagy akár teljes falfelületek javítására, felületkiegyenlítésére. Ilyenkor nem célszerű bármilyen „éppen kéznél levő”, ám más célra készült anyagot használni; a helyes választás a Cemix kifejezetten ilyen felhasználásra kifejlesztett javítóhabarcsainak egyike.

 

 RenoBet funkciók

A RenoBet javító (régebbi nevén reparatur) habarcs, kül- és beltérben használható, cementkötésű javítóhabarcs. Alkalmas új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok falazatainak javítási munkáira. Különleges cement kötőanyagának köszönhetően a RenoBet

  • gyorskötő, így az elvégzett javítási munkák után hamar sor kerülhet a következő munkafázisra

  • gipszmentes, ezért burkolás esetén nem kell fizikailag elválasztani a hidegburkolási ragasztótól.

Cemix_Renobet_javítóhabarcs

 

 RenoBet felhasználási területek

A RenoBet cemenetkötésű javítóhabarcs felhasználható

  • égetett tégla és gázbeton falazatok javító bevonására

  • vésések, hornyok, lyukak, rések, bontási sérülések javítására

  • beton, vasbeton felületek kiegyenlítésére

  • betonkozmetikai munkákra

  • új és régi vakolatok felületének simítására.

 

 Kiemelt alkalmazási terület: hidegburkolás előkészítése RenoBet-tel

A RenoBet kiemelten alkalmas hidegburkolás előtti felületkiegyenlítésre. A falazatba vésett hornyokat sok esetben gipszes anyaggal töltik ki. Ez hidegburkolásnál problémát okozhat, mivel a gipszet fizikailag el kell választani a hidegburkoló ragasztótól; ez a gyakorlatban olykor elmarad, és a két összeférhetetlen anyag érintkezése később még nagyobb problémákkal jár. Ha a hornyok kitöltésére, illetve bármilyen, hidegburkolás előtti felületkiegyenlítésre a cementkötésű RenoBetet használjuk, a felületen közvetlenül használhatjuk a hidegburkoló ragasztót.

Cemix_Renobet_javítóhabarcs

 

 RenoBet alkalmazása

A RenoBet zsákos, porszerű anyag, melyet közvetlenül felhasználás előtt tiszta vízzel kell összekeverni. Szürke és fehér színben érhető el; előbbit eltakarásra kerülő javítási munkákhoz, utóbbit átglettelés előtti felületkiegyenlítéshez vagy alacsonyabb esztétikai igények esetén festhető felületek kialakításához ajánljuk.

A RenoBet finom szemcseméretű (max. 0,3 mm), minimálisan kb. 1 mm rétegvastagságban alkalmazható, maximális rétegvastagsága nagyobb összefüggő felületeken kb. 20 mm.

Cemix_Renobet_javítóhabarcs

 

 Kapcsolódó termékek

A RenoBet fehordása előtt ne feledkezzünk meg a falfelület egyenletes nedvszívóképességének biztosításáról, amit általában a fal megnedvesítésével végzünk. Nem megfelelően nedvszívó alapfelületen Kontakt B PLUS tapadóhídat kell alkalmazni. Túlzottan nedvszívó alapfelületet esetén Putzgrund alapozót vagy Tiefengrund mélyalapozót használunk.

 

 Kapcsolódó segédlet

Cemix - javitohabarcsok termekvalaszto