Cemix

Hőszigetelés a lábazati zónában

 

A lábazati zóna hőszigetelését sokáig másodlagosnak tartották, holott az épület igen érzékeny részéről van szó. A padló és a falazat találkozásánál a belső oldalon "hideg él" és "hideg sarkok" alakulnak ki, itt a hideg napokon a szerkezet hőmérséklete lokálisan komolyan lecsökkenhet és páralecsapódás, penészesedés jelenhet meg. Ennek megakadályozására a hőszigetelés szerepe talán még nagyobb is, mint a homlokzat többi részén. A lábazati hőszigetelés felépítése nagyban hasonlít a homlokzati hőszigeteléshez: a falszerkezetre rendszerragasztóval hőszigetelő táblákat ragasztunk, amelyet újabb rendszerragasztó rétegbe ágyazott üvegszövet hálóval védünk meg, majd végső felületképzéssel zárjuk le.

 

A lábazati hőszigetelő rendszer mégis különbözik a homlokzatitól, mivel a talajszint közelében minden elemének sokkal komolyabb terhelésnek kell ellenállnia. A talajnedvesség, a talajról (jellemzően járdáról vagy egyéb burkolt felületről) visszaverődő csapadék és a mechanikai behatások (rúgások, nekicsapódó labdák stb.) alaposan próbára teszi a hőszigetelő rendszerben alkalmazott anyagok mindegyikét. A Cemix kifejezetten e követelményekhez állította össze a Thermosystem Shield lábazati hőszigetelő rendszert.

Cemix - Shield pack

 

 Lábazati hőszigetelő táblák

A Thermosystem Shield lábazati rendszerekben a hőszigetelő réteget csekély vízfelvételű, magas szilárdságú formahabosított polisztirol (FormEPS) és zártcellás extrudált polisztirol (XPS) táblák képezik, amelyek az épület talajnedvesség elleni szigetelésének mechanikai védelmét is biztosítják.

Lábazati FormEPS tábla

Cemix - lábazati FormEPS
  • lábazatokhoz
  • kisebb terheléshez

 

Lábazati XPS tábla

Cemix - lábazati XPS tábla
  • zártcellás
  • nagy terheléshez

 

 Lábazati rendszerragasztók

A Thermosystem Shield rendszerekben Styrokleber, Styrokleber Extra és Klebespachtel rendszerragasztókat használunk, amelyek

  • a lábazati zónában is alkalmasak a táblák időtálló ragasztására

  • a lábazati hőszigetelés üvegszövet-ágyazó és tapaszoló rétegeként biztosítják a hőszigetelő táblák védelmét a lábazati zónában jelentkező külső hatásokkal szemben.


 Kapcsolódó termékeink:

Cemix - Styrokleber Extra
Cemix - Styrokleber
Cemix - Klebespachtel

 Kapcsolódó segédletünk (kattintásra PDF formátumban letölthető):


 Kapcsolódó cikkek