Cemix

Prémium szilikon színezővakolatok - SiliconOLA és SiliconOLA Extra

Lb-Knauf - szilikon szinezovakolat

A Cemix Color System színezővakolat-kínálatának csúcsán található a SiliconOLA család, amelyek szinte bármilyen alkalmazási körülmények közt megállják a helyüket. De mi teszi a SiliconOLA és SiliconOLA Extra színezővakolatokat a végső felületképzés Jolly Jokereivé?

 Hogy kerül a szilikon a vakolatba?

A szilikon színezővakolatok a diszperziós (akril) társaiktól eltérően hozzáadott szilikon-adalékot tartalmaznak, amelyek a színezővakolatok teljesítményét teljesen más dimenziókba emelik.

Noha a diszperziós termékek kiválóan ellenállnak a külső behatásoknak és magas szintű víztaszítással bírnak, használatukat sokszor korlátozza alacsony páraáteresztő-képességük - míg a hagyományosan jó páraáteresztő nemesvakolatok víztaszító képessége alacsony, felhordásuk a vödrös anyagokhoz képest nehézkesebb.A SiliconOLA termékcsalád egyesíti a színezővakolatok jó tulajdonságait: egyidejűleg bírnak kiváló víztaszító képességel és kiváló páraáteresztő-képességgel.

Lb-Knauf - szinezovakolat valaszto

 Víztaszítás és páraáteresztés

Egyszerűen fogalmazva: a SiliconOLÁ-val egy divatos "soft-shell" kabátot adunk házunkra, amely a vizet lepergeti, miközben a párát kiengedi. Hogyan lehetséges ez? Ahogyan a dzsekik speciális anyagában, a szilikon színezővakolatban is olyan membránok találhatóak, amelyeken a vízgőz, azaz a pára képes áthatolni, azonban a vízmolekulákat visszatartja. Ennek köszönhetően a SiliconOLA és különösen az emelt szilikontartalommal bíró SiliconOLA Extra még akkor is alkalmazható, ha a körülmények a jó páraáteresztés és az alacsony vízfelvétel egyedülálló kombinációját kívánják meg - például egy ásványgyapot hőszigeteléssel ellátott homlokzaton, amely ugyanakkor fokozottan ki van téve az időjárás viszontagságainak.

Lb-Knauf - szilikon szinezovakolat

 SiliconOLA alkalmazási területek

• Új lakóház építése ma már ugyanúgy szinte elképzelhetetlen homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazása nélkül, mint a meglévő épületek felújítása. A SiliconOLA valamennyi Thermosystem homlokzati hőszgietelő rendszeren alkalmazható - páraáteresztő képességének köszönhetően az ásványgyapot alapú Thermosystem Green és Mineral rendszereken is.
Lb-Knauf - SiliconOLA szilikon vakolatok

• A SiliconOLA az egyik legkorszerűbb homlokzati felületképző anyag, de ez nem jelenti azt, hogy csak modern épületeken alkalmazható. A SiliconOLA kiválóan használható az Eurosan színezőrétegeként, amely a nedvesség által terhelt falazatok kezelésére alkamas vakolat rendszer. Így a klasszikus épületek nemcsak hogy ismét kényelmes, komfortos otthonná válhatnak, de a megjelenésüket az Inspiration színrendszer több mint 200 színéből választva alakíthatjuk saját igényeink szerint, akár a legmodernebb színeket felhasználva.

• Használhatunk szilikon színezővakolatot akkor is, ha nincs szükség a magas páraáteresztő-képességre, például egy hagyományos polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer fedőrétegeként? Természetesen a SiliconOLA bármilyen, különleges igényeket nem támasztó homlokzatra is felhordható, és így is értékelhetjük a szilikon adaléknak köszönhető gyors száradást, vízlepergetést és a szennyező anyagokkal szembeni nagyfokú ellenálló-képességet.

 SiliconOLA funkciók röviden

Milyen falazaton használhatók? 

Gyakorlatilag bármilyenen – hőszigetelő alapvakolaton és nedvességgel terhelt falazatokra felhordott Eurosan szárítóvakolatok lezáró rétegeként is

Milyen hőszigetelő rendszerrel használhatók?

Bármelyikkel – polisztirol, és jó páraáteresztő tulajdonságuknak köszönhetően ásványgyapot rendszereken is

PiktogramPiktogram

Milyen színekben és struktúrákban kaphatók?

Az Inspiration színkártya 200+ színében, kapart és dörzsölt struktúrával

PiktogramPiktogramPiktogram

Mit érdemes még tudni róluk? 

• Öntisztuló képességük megakadályozza, hogy a vakolat felületén a por lerakódjon, ezáltal kiválóan alkalmazható olyan helyen, ahol jelentős a szálló por és szmog károsító hatása

• Kiváló vízlepergető tulajdonságuk révén nedvességfelvételük elenyésző, eső után gyorsan száradnak

• A Cemix többi vödrös színezővakolatához hasonlóan gombásodás és algásodás elleni adalékot tartalmaznak, azaz hosszú ideig nem lesz gondunk a biológiai kártevőkkel.
Lb-Knauf - Peneszgatlo, gombaolo

 Dörzsölt hatású felület kialakítása SiliconOLA színezővakolattal

A SiliconOLA színezővakolat szakszerű felhordásáról és a dörzsölt struktúra kialakításáról bővebbet is megtudhatunk struktúra videóink következő részéből:


 További Cemix érdekességek